Hvordan bli tryllekunstner (komme i gang)

Kvinner multitasker bedre enn menn
06/08/2011
julebordsunderholdning
For å bli lykklig bør du bruke penger på opplevelser framfor ting
30/10/2011
Vis alle

Hvordan bli tryllekunstner (komme i gang)

BICYCLE kortstokk for tryllekunstnere

Jeg har valgt å skrive dette innlegget for å hjelpe de der ute som har et brennende ønske om å bli tryllekunstner, eller tror de ønsker det. Dette vil først å fremst være et innlegg for de som ønsker å lære noen triks, men som ikke aner hvor de skal begynne.

Om du vil starte (nesten) gratis så finnes det mange muligheter.

  • Youtube blir stadig større og her finnes det mange folk som ønsker å lære bort noen triks. Det er desverre ikke alltid så lett å finne noe fornuftig, men den som søker finner.
  • For yngre og nybegynnere kan serien Tricky Tv  ses på nett.
  • På biblioteket finnes et lite utvalg tryllebøker. Prøv å søke på “trylle”  i Nasjonalbiblioteket og se om noen av disse bøkene er tilgjenglig ved ditt bibliotek (eventuelt kan ditt lokale bibliotek kanskje være behjelpelige med å få tilsendt bøkene du ønsker).
  • På nettet generelt finnes mange triks, men jeg vil ikke vise til konkrete sider fordi mange av disse lærer bort triks de ikke har rettigheten til å lære bort.

Å skaffe litteratur og utstyr.

Nedenfor har jeg lagt til noen linker til forskjellige tryllebutikker. Jeg kan anbefale Pegani som jeg vet har utmerket service. Husk at ved å bestille varer fra utlandet så må du betale MOMS på varer som har en verdi høyere enn 200 kroner. Er du redd for dette vil jeg anbefale å prøve en av de norske tryllebutikkene.

[wp-blogroll catname=tryllebutikker]

Korttriks

Mange nybegynnere starter med korttriks. Dette kan være fordi mange starter med noe de har hjemme, eller det kan være fordi det er billig og noe alle kjenner til. Om du har lyst til å trylle med kort vil jeg anbefale å kjøpe noen kort som er gode å trylle med. Kortene er verktøyet ditt og kortene bør glir fint mot hverandre. Dette kan føles unaturlig og vansklig i starten, men du vil fort starte å like de. Selv bruker jeg utelukkende Bicycle-kort.BICYCLE kortstokk for tryllekunstnere Disse kortene selges i noen utvalgte bokhandlere. Sist jeg så de i bokhandelen kostet de ca 70 kroner. Om du finner de på nettet og er heldig kan du få de ned i 10-15 kroner fra utlandet, men om du bare skal ha en kortstokk er muligens det letteste å kjøpe den i lokalforretningen. Det er forøvrig mange andre kortstokker som også blir brukt av tryllekunstnere. Mange av disse kortstokkene lages av United states playing company. Dette er kvalitetskort og er de mest solgte kortene i USA.

Lær trylletriks fra DVD

En dvd som dekker mange gode korttriks som er greie å starte med er Born to preform av OZ Pearlman. Denne kan kjøpes hos penguinmagic. En del tryllekunstnere vil være uenige i dette, men selv har  jeg hatt stor glede av denne trylle-dvden.

Kevid Lunde, som er en norsk tryllekunstner har laget en trylle-DVD som koster omlag 180 kroner inkludert frakt. Jeg har ikke sett DVDen, men kan anbefale Kevin som instruktør, så jeg regner med at DVDen er av god kvalitet også. DVDen kan kjøpes her

Lær trylletriks fra bøker

Mange tryllekunstnere vil nok anbefale bøker, noe jeg også vil gjøre. Biblioteket har ofte et lite utvalg av tryllebøker. Spør i skranken eller gjør et nettsøk over hva som er tilgjenglig ved ditt bibliotek. Om man blir medlem i Magisk Cirkel Norge har man også tilgang til et eget magisk bibliotek som inneholder all tryllelitteratur du noensinne vil trenge. Det kan også være en idè å spørre andre som er interessert i trylling om de har noen bøker å anbefale. Noen bøker som er fine å starte med er:

Generell trylling : Mark Wilson’s Complete Course in Magic

Kort trylling: Card College, Vol. 1: A Complete Course in Sleight-of-Hand Card Magic

 

 

 

 

 

 

 

Begge disse bøkene er på engelsk. Bøkene er tilgjenglig på http://www.amazon.com/

 

Å finne andre tryllekunstnere å øve sammen med.

Mye av informasjonsutvekslingen i tryllemiljøet foregår ved direkete kontakt med andre tryllekunstnere. Om man har stor interesse for trylling kan man melde seg inn i Magisk Cirkel Norge. Dette er en trylleforening som arrangerer møter og kurs for tryllekunstnere i Norge. Det er veldig mange nybegynnere som er redd for å ta kontakt med Magisk Cirkel fordi de er redd de ikke er gode nok til å være medlem. Dette er ikke en organisasjon utelukkende for profesjonelle utøvere, men for trylleintresserte.  Er du intressert i trylling utover bare å ville vite hvordan triksene gjøres, har du store muligheter for å få være med. Trondheim har en egen trylleforening som heter Famit. Jeg har vært medlem i begge trylleforeningene og anbefaler medlemskap på det varmeste. Selv var jeg på mitt første tryllemøte da jeg var 13 år.

 

Jeg håper dette innlegget hjelper de som er intressert i trylling til å finne noen svar når det gjelder oppstart med trylling. Om dere har andre spørsmål er det bare å legge inn en kommetar eller sende en mail til meg. Du fi
nner mailen min under Kontaktsiden. Jeg svarer ikke på konkrete spørsmål om hvordan triks utføres, men henviser gjerne til kilder. Lykke til !!

 

Magisk hilsen

Tryllekunstner Jonas Brennsund

 

 

Tryllekunstner og mentalist Jonas B
Tryllekunstner og mentalist Jonas B
Jonas B er tryllekunstner og mentalist. Han har vært tryllekunstner siden han var 13. Han er også utdannet telemontør og innehar en Master of science. For øyeblikket jobber han som Lektor på hverdager og underholder i helgene. I 2016 har han satt opp ett nytt julebordshow, som skal løfte julebords-underholdningen til neste nivå.

Comments are closed.